Podcast og radio


Genstart: Drømmen om døde dyr

Jesper Thygesens liv handler om mink. Og det er kun blevet værre efter, at han blev tvunget til at aflive alle sine dyr. Jesper helmer ikke før, han får lov til at avle mink igen. Men den drøm har lige fået et midlertidigt dødsstød. Et flertal i folketinget har netop besluttet, at det fortsat skal være forbudt at avle mink i Danmark. Men der er en lille gruppe stædige minkavlere, som Jesper, der stadig håber at kunne genoplive den pelsede produktion. Hvorfor kaster Jesper og de andre ikke bare håndklædet i ringen?

Journalist Rikke Bolander har besøgt Jesper, hun fortæller hans historie. Vært: Simon Stefanski.


Denmark: Goodbye to mink

BBC World: Assignment

Can Denmark’s mink industry rise again? Denmark was the world’s top producer of mink for the luxury market. Last year a coronavirus variant was found in the animals, and transmitted to people. There was a fear the variant – Cluster 5 – might interfere with the efficacy of any vaccine developed for humans. So in November, the Danish government ordered a cull of all 17 million farmed mink. But questions have continued to be asked about the decision to effectively end production. Was it driven by an anti-fur, political agenda? Was the science reliable? For Assignment Linda Pressly and Danish journalist, Rikke Bolander, meet some of those with skin in the game. What are the chances of a revival of Denmark’s mink business?

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/w3ct1gx3

Producers/presenters: Linda Pressly and Rikke Bolander
Editor, Bridget Harney


Liv på pause

Hjernerystelse betyder hvert år, at 25.000 danskere må tage nogle dage eller uger i sengen med lyset slukket. Men for mellem 10 og 15 procent bliver det ved. De forbliver overfølsomme over for lyd og lys, får hovedpine og oplever svimmelhed i måneder eller år efter slaget mod hovedet. For 34-årige Liv betød det et brud med det liv og den identitet, hun kendte. Det her er hendes historie.

Produceret af mig og min gode ven, Mads Kjeldgaard, med musik af Mads og af Arcade Fire.


Hvis alle havde pels

En gruppe unge elsker dyr så højt, at de identificerer sig mere som dyr end som mennesker. De kalder sig furries opkaldt efter deres kærlighed for alt med pels. Det her er historien om at være fan af dyr, men det er også historien om at finde en ro i at se sig selv som hund eller ræv, man ikke kan finde som menneske.

Produceret af mig og Mads Kjeldgaard, der også har lavet musikken.


Furry Love

En opfølger til “Hvis alle havde pels”, som jeg producerede i San Fransisco.


Parallelle samfund

Mens boligkomplekser i de såkaldte ghettoer bliver revet ned, selvom de i mange tilfælde intet fejler, er denne podcast mere aktuel end nogensinde. Ordet “parallelsamfund” noget, politikerne i mange år har brugt om nogle specifikke miljøer, mens andre går fri.

Det paradoks dykkede min makker, Mads Kjeldgaard, og jeg ned i som vores hovedopgave på Journalisthøjskolen i 2013. Podcasten er produceret af os, og Mads har lavet en del af musikken.