Artikler

Her er nogle eksempler på de seneste artikler, jeg har skrevet.

Rasmus Kragh

Foto: Jesper Grønnemark

Sidste år blev Rasmus Kragh den første dansker til at nå toppen af Mount Everest uden brug af kunstig ilt. Det lyder vovet, men her er faktisk ikke tale om en vovehals. Til gengæld brugte bjergbestigeren fire år på at træne mentalt, fysisk og taktisk, så turen blev så risikofri som muligt.

Læs hele artiklen på Winners and Living Legends.


Medicin skiftet ud med line og krog

Depression og panikangst gjorde livet svært for 32-årige Thomas Kjærsgaard, og han brød sig ikke om, hvordan medicinen sløvede ham og hans følelser. Men da han genopdagede fiskeriet fik han øjnene op for dets mange lindrende egenskaber. Lystfiskeri er nemlig terapi for krop og sjæl.

Thomas har det godt. Han sidder i en robåd i en idyllisk, lille sø omgivet af åkander, siv og skov. Over hans hoved flyver gæssene sydpå. Med sig i båden har han to stænger og endegrej nok til at lokke selv den mest vinterdovne gedde frem fra skjulet.

Men selvom han på denne kolde vinterformiddag kun fanger en enkelt gedde, så har han et smil på læben, da han efter et par timer trækker båden i land.

“En dårlig fisketur er bedre end en god arbejdsdag, som han siger”.

Uddrag af artikel i Sportsfiskeren nr. 1 2020. For at læse hele artiklen skal du desværre være medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund.


Mark O Madsen

Foto: Jesper Grønnemark

Efter at have opnået alt, hvad han ville indenfor brydningen, har OL-sølvvinderen Mark O. Madsen valgt at kaste sig over den frygtindgydende sportsgren MMA. Og det viser sig, at man sagtens kan lære en gammel bryder nye tricks.

Læs hele artiklen på Winners & Living Legends.


Her kunne man lave 10 kilometer pølser på en god dag

Foto: Stine Rasmussen, JP Aarhus

For 47 år siden var det slut med at lave pølser og skinker i de gamle flæskehaller i Aarhus, og siden er kunstnere, filmfolk, musikere og andre kreative folk rykket ind. Under Aarhus Festuge fortæller to gamle pølsemagere røverhistorier fra en svunden tid.

Læs artiklen her på Jyllandsposten Aarhus’ hjemmeside.


Anders “Iceman” Hofman

Foto: Jesper Grønnemark

3,8 kilometers svømning i iskoldt vand efterfulgt af 180 kilometer på cykel og 42,2 kilometers løb igennem sne og is. Det er opskriften på den selvopfundne Iceman, som 29-årige Anders Hofman vil gennemføre. Målet er at vise, at alle kan, hvad de sætter sig for. 

Læs hele artiklen på Winners and Living Legends.


En forestilling om forelskelse belønnet med årets Schadepris

Foto: Camilla Emilie Brix

Jens August Schade var digter, men han var også mester i at smelte kunstformer sammen og arbejde med litteratur i forening med collager, tegninger og illustrationer.

Læs hele artiklen på jp.dk.


Nicolaj Møller Madsen

Foto: Jesper Grønnemark

I en sport, hvor penge er altafgørende, har mekanikersønnen Nicolaj Møller Madsen været nødt til at finde sin egen vej. I 2018 bar hans hårde arbejde på kontoret og foran rattet frugt, da han blev europamester i GT4-klassen. Næste skridt er at blive fabrikskører, så han kan overlade financieringen til en bilfabrikant. 

Læs hele artiklen på Winners & Living Legends